Juanita

Over Juanita

Ik ben Juanita Penninx Quevedo. Ik ben moeder van 2 jongens en woon samen met mijn partner in Gemert. Ik heb ruim 15 jaar ervaring in het onderwijs als leerkracht, Ib-er en coach.

Als klein meisje wilde ik al het onderwijs in. Anderen iets leren. Ik wil je ondersteunen bij jouw hulpvragen en het ontdekken van jouw kwaliteiten. Zodat je voelt en doet zoals jij zelf graag wil zijn.

Door de jaren heen merkte ik dat de krachtigste gesprekken of de meeste verandering ontstond wanneer de ander zelf de regie in handen kreeg en zelf tot oplossingen en inzichten kwam.

In 2019 ben ik gestart met de opleiding NLP practitioner. Dit sluit helemaal aan bij waar ik voor sta en waarom ik coachen zo leuk vind. De ander centraal stellen. Iedereen heeft alle hulpbronnen in zich, alleen soms zijn we er ons niet meer van bewust.

Na mijn nlp practitioner kon ik niet anders dan de NLP Master te volgen.  Als coach kan ik jou nu zoveel bieden door de tools, inzichten werkvormen en eigen ervaringen met NLP.

Ik heb ervaren hoe krachtig een coaching sessie kan zijn wanneer de persoon zelf met antwoorden en inzichten komt.

Persoonlijke Eigenschappen

Enthousiast  – liefdevol – doortastend – betrokken

Wat kan ik voor je betekenen?

Als coach ondersteun ik jou bij de verschillende vragen of uitdagingen die je als ouder of leerkracht ervaart.  Of je nu een specifiek probleem wilt aanpakken, of juist meer balans zoekt in deze snel veranderende wereld. In het gesprek sta “jij” centraal.

Jij geeft aan wat jij wil bereiken. Jij bent oké zoals jij bent.

Hoe ga ik te werk?

Tijdens een intake gesprek maken we kennis met elkaar. Samen kijken we of ik je kan ondersteunen bij jouw hulpvraag. Mochten we samen verder willen dan maken we afspraken en spreken we onze verwachtingen uit.

Tijdens een coachsessie staat jouw vraag centraal en stel ik vragen om jou inzicht te geven in jouw patronen, keuzemogelijkheden, waarden etc.

Als coach stem ik mijn vragen en werkvormen af op jou. Jij staat centraal en jij zit achter het stuur. Ik ben er om de juiste vragen te stellen op de juiste momenten, zodat jij bewuster wordt van jouw denken, voelen en gedrag om jouw doel te bereiken.

Ik maak gebruik van verschillende werkvormen en onderdelen van NLP, gesprekscommunicatie en oplossingsgericht coachen.

Wat heeft NLP mij opgeleverd?

NLP heeft mij inzicht gegeven in mijn manier van waarnemen. Hoe ik naar anderen kijk, hoe ik omga met verschillende situaties in mijn leven en waarom ik de dingen doe zoals ik ze doe.  Door de verschillende inzichten tijdens de coachingsessies heb ik ervaren hoe ik verandering aan kan brengen in mijn gedachten, communicatie, gedrag en op wat ik kan bereiken.


´NLP richt zich op jou! Het brengt je nieuwe inzichten in alledaagse ervaringen.´